Låna – Bygg upp – bygg ut

Bygg upp – bygg ut
Hårt arbete, entreprenörsanda och likvida medel – det är vad som behövs för att bygga upp en lönsam verksamhet. Hårt arbete och entreprenörsanda är något vem som helst kan mobilisera oavsett vem man är och kommer ifrån. De likvida medlen är det dock värre med. Det är det inte lika många som med lätthet kan få fram. Se till exempel på Irum från Punjab i Pakistan. Irum är 28 år gammal och är verkligen en hårt arbetande och självständig kvinna.

Hon har en man och två söner, som båda går i skola. Hennes man är snickare, men hans inkomst är inte tillräckligt för att möta hushållens utgifter. Sedan 2009 har Irum drivit en skönhetssalong men i väldigt liten skala. Hon vill utvidga verksamheten, köpa mer kosmetiska produkter, samt stolar till skönhetssalongen. I förlängningen skulle hon även vilja bygga ett nytt rum i salongen, eftersom utrymmet i salongen som det är nu är för trångt, viket begränsar antalet kunder hon kan ta emot. Hon drömmer även om att få råd att ta en ledighet så att hon kan gå en Umrah – vilket är en sorts pilgrimsfärd. Hon söker just nu lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Med det lånet kan hon bygga upp, bygga ut och förverkliga sina drömmar.

Vill du hitta ett bra lån som kan underbygga ditt hårda arbete och din entreprenörsanda så kan du gå in på norrbanken.se. eller läsa mer på http://www.norrbanken.se/låna-pengar/

Comments are closed.