Jens Saltin på Klarna

Tack vare Klarnas innovativa betalningslösningar är e-handeln idag både enkel och trygg. Idag är företaget en prominent aktör på den europeiska marknaden. Jens Saltin är ansvarig för Klarnas tillväxtstrategi. Innan dess var han chef för Amsterdamkontoret.

Jens har arbetat för Klarna sedan sommaren 2009. Först var han verksam vid företagets utvecklingsavdelning och var med om att ta fram betalningssystem för mobila enheter. Snart utsågs han dock till Key Account Manager och så småningom Head of Sales för den svenska marknaden.

Saltin har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm, där han bland annat var med och grundade Handels pokersällskap samt fungerade som Head of Company Relations vid Handelsdagarna 2005-2006.

Jens Saltin skaffade sig tidigt en gedigen erfarenhet av den internationella finans- och företagsvärlden. Mellan åren 2006 och 2008 var han analysassistent vid Nordea Markets i Stockholm. Han har  även haft ett flertal internationella uppdrag. Bland annat har han jobbat för Rubiconfonden i San Francisco och vid Bank of New Yorks avdelning för American Depositary Receipts. Under 2008 var han anställd vid Goldman Sachs kontor i London.

Idag är Jens en ledande drivkraft i utvecklingen av e-handeln. Klarna har idag över 750 anställda och finns etablerat i ett flertal europeiska länder. Som Head of Expansion ansvarar Jens för företagets fortsatta internationella satsning.

Källor
jens-saltin.se
Jens Saltin Linkedin
Jens Saltins twitter 

Comments are closed.